לורדה היקרה
תודה רבה מכל הלב על סדנה מקסימה!
שמי רונה, אני בת 27 ואני רגישה לגלוטן מגיל 9.
בנוסף לרגישותי לגלוטן, אני בררנית באוכל, והתפריט שלי מאוד דל, ולא מגוון.
לפני שנה החלטתי שאני רוצה לעשות דיאטה (לקראת חתונתה של אחותי), וחשבתי כמה הייתי רוצה להיעזר בתזונאית שמבינה מה זה צליאק, שתוכל להרכיב לי דיאטה בריאה ומזינה, שתתאים ותענה על צרכיי.
לצערי לא מצאתי, אך הצלחתי לרדת בכוחות עצמי במשקל...
והנה חלפה לה שנה, ובעודי מעיינת בדואר שאני מקבלת מעמותת הצליאק, תפסה את עיניי הזמנה להשתתף בסדנת בישול בריא.
זה בדיוק מה שחיפשתי!
כ"כ התלהבתי. לא חשבתי פעמיים ומיד התקשרתי להירשם.
ממש ציפיתי לסדנא זו ומאוד התרגשתי.
הרגשתי שזו הזדמנות טובה עבורי ללמוד לבשל, להכיר עוד מתכונים, ובעיקר לאכול בריא ונכון.
הגעתי לסדנא מהצפון (המרחק לא הרתיע אותי...) וקצת הקדמתי..., את פניי קיבלה ורדה בחיוך ובחן.
בסדנא הכרתי עוד מקרי צליאק, שמעתי סיפורים, קיבלתי מידע חדש, ובעיקר התפעלתי מיכולותיה של ורדה שבו זמנית גם בישלה (מדהים), גם הסבירה, גם ענתה על שאלות, וגם ייעצה ונתנה טיפים, וכל זאת עם המון רצון טוב ובצורה חמה ונעימה.
לורדה ניסיון וידע רב.
יש לה גם את הניסיון כאם לחולת צליאק, וגם את הידע התזונתי כנטורופטית.
היא ממליצה על הטוב ביותר לאחר שניסתה, חקרה ובדקה בעצמה.
בזכות הסדנא נחשפתי לתבשילים, מאפים וקינוחים מצוינים.
גיליתי שלא כל כך מפחיד לבשל (כבר לאחר הסדנא הראשונה באתי הביתה והתחלתי בניסיונות. יצא לא רע בכלל...), והתמלאתי באמביציה לפנק אותי ואת אבא שלי (שגם רגיש לגלוטן) במטעמים שונים ומגוונים.
זו הייתה עבורי מתנה גדולה! חוויה אמיתית!
אני ממליצה בחום!
אלמוגה אילן- תל אביב 054-8180201
היה מענין, נעים, ובעיקר טעים, טעים
מאוד!!!. לא הכל אפשר ללמוד מאיסוף תפריטים. למדנו כמה דברים עקרוניים כמו: איך
לבנות תפריט מאוזן ובריא. הכרנו כלים ואביזרים שימושיים.
אני חושבת שאפשר להפיק יותר מאותה סדנא
כשהיא מפוצלת לפגישות בנות שעה- שעה וחצי. במקרה זה בהפסקה בין הפגישות אפשא לעשות
"שעורי בית" לקרוא רשימות ולנסות מתכונים.
מחכה לסדנת המשך
אלמוגה אילן
איילת יוסף- שדה ורבורג נייד 054-4525540
לורדה שלום !
עברו שבועיים מאז השתתפתי בסדנת הבישול
שלך "צליאק בראש בריא".
ואני חושבת לעצמי מה השתנה, או מה הפקתי
מההשתתפות בסדנא.
אז ראשית, תודה שפתחת בפנינו את ביתך
ואת מטבחך. עשית זאת עם שלחן עמוס בכל טוב בפתיחות בנעימות ובנדיבות נדירה שלך ושל
נועה בתך. עם הרבה מידע וידע שרכשת במשך השנים. תודה על כך שהוספת את החלק של
הקטניות שקראת לו "בראש בריא", לפעמים צריך לטעום משהו שהוא קצת שונה
ממה שאתה עושה בבית כדי לפתוח ולשנות כמה מהרגלי הבישול שלנו. כבר הרבה זמן שאני
רוצה להרגיל את הבנות שלי ליום ללא בשר או דגים ולא יודעת איך לעשות זאת.
עצם הישיבה בחדר עם כל כך הרבה רגישים לגלוטן
ובני משפחותיהם הייתה חשובה לי מאוד.
עוד יותר ממה ששערתי מקודם. מאז גילינו
לפני מספר חודשים שביתנו צליאקית אנחנו בעיקר מאמנים שאנו ברי מזל, כי ירדן כלל לא
סבלה מן הצליאק שלה, ורק בזכות הגילוי המוקדם הפכנו פתאום למשפחה נטולת גלוטן. וכך
מתוך הבנה שכנראה נחסכו מאיתנו דאגות גדולות פתחנו בדיאטה נטולת הגלוטן שלנו.
לסדנא הגעתי לאחר שזרקתי את העוגה
השלישית שלי לפח. ואני שרגילה להכניס עוגה לתנור בכל סוף שבוע, לקחתי את זה קצת קשה. לפתע יש לנו חוויות חדשות עם אוכל שאנחנו
לא מכירים.כך שחשוב היה לי מאוד לשמוע מה כולם חושבים על פסטת תירס, או איך שומרים
את הלחם שהופך להיות קשה ובלתי אכיל מספר שעות לאחר שנאפה. היה לי משמעותי לשמוע
מה קורה אצל אחרים ושגם הם עוברים את אותן
חוויות. היות שביתי היא נערה מתבגרת, מרגש ומעודד היה לפגוש את הצליאקיות המבוגרות
שלא פסחו על שום שלב או אירוע בחיים למרות העובדה שעליהן להימנע מלאכול את מרבית
המאכלים השגרתיים.
היות שכפי שהזכרתי אנחנו רק בראשית
דרכנו ( אפילו לא הספקנו לבדוק את כל יתר הילדים) אני מניחה
שאכן עוד נפגש בעתיד, וטוב לדעת שיש למי
לפנות ועם מי להתייעץ.
בברכת חג שמח ובהוקרה,
אילת יוסף
שדה ורבורג.