נטורופט כמורה דרך
  סדנאות
  משוב של משתתפי סדנה-צליאק בראש בריא
  מכתבי תודה
  טיפולים במגע
  כתבות
  טיפול במחלות באמצעים טבעיים
  תוספי תזונה
  חומרים ללא גלוטן
  קישורים
  ספרי מתכונים
משוב של משתתפי סדנה-צליאק בראש בריא
מכתבי תודה

שולי מויאל -מודיעין נייד 054-2222105

ורדה היקרה!
תודה מקרב לב על הסדנה הנפלאה שתרמה לי המון.
תודה על הטיפים המועילים שעזרו לי לארגן את ארון המטבח.
תודה על היותך מרצה מעולה ויעילה.
תודה מכל לעוזרך הנאמן סו-שף שזריזותו ויעילותו הוכיחה לנו הנשים כי הגברים בכל זאת יעילים.
בהצלחה בהמשך דרכך,ומקווה שניפגש בסדנאות נוספות.
שולי מויאל


מירב מקלר- כפר סבא
לורדה היקרה,
השתתפתי בסדנת צליאק בראש בריא ורציתי להודות לך על סדנה מרתקת, חוויתית, מלאת ידע, נעימה וטעימה.
כבר מהמפגש הראשון הרגשתי בבית. הקבוצה הקטנה, היחס הנעים, החיוך הרחב, הידע העצום והכלים לחיים בריאים ונטולי גלוטן. 
לא לשכוח לבוא רעבים..
 בהצלחה!!
 מירב מקלר


לי שטיין- רחובות נייד 052-3352182


בסדנא נלמדים תבשילים ומאפים מאוד שימושיים. הכל מוסבר בצורה ברורה ומפורטת. לורדה יש סבלנות אינסופית, והיא תמיד שמחה להתעכב על כל פרט שאיננו ברור. הסדנא מחולקת ל-3 מפגשים, כך שהשיעורים אינם עמוסים ויש זמן גם ל"חוויה"...
היחס בסדנא הוא מאוד אישי. כאשר למדנו להכין תבשיל שאחד ממרכיביו לא אהוב על אחת הבנות, ורדה מיד נתנה אלטרנטיבות נוספות להכנת התבשיל כך שיתאים לכולם! (חשוב לציין שבגלל שהקבוצה קטנה, נוצרה אווירה מאוד "משפחתית" וגם הבנות שמחות לעזור ולייעץ אחת לשנייה, כל אחת מניסיונה שלה).
בנוסף, מאוד אהבתי את הטיפים שורדה נותנת במהלך הסדנא. כחולת צליאק טרייה וכמישהי שלא אהבה לבקר לעיתים קרובות במטבח, למדתי המון דברים חדשים ופרקטיים שסייעו לי מאוד. והכי חשוב- כל ההסברים נעשו עם חיוך ובהנאה...
כשגילו לי צליאק לפני ארבעה חודשים הייתי בטוחה שלא אוכל להנות יותר מאוכל טעים. הסדנא שינתה אצלי את התפיסה הזו... ורדה מבשלת מעולה, כייף לגלות שאפשר לאכול אוכל מצוין גם כשיש צליאק וכייף ללמוד ממנה...
ממליצה בחום!
לי שטיין

 

רונה עינב  קבוץ בית אלפא  נייד 052-2894200

לורדה היקרה

תודה רבה מכל הלב על סדנה מקסימה!

שמי רונה, אני בת 27 ואני רגישה לגלוטן מגיל 9.

בנוסף לרגישותי לגלוטן, אני בררנית באוכל, והתפריט שלי מאוד דל, ולא מגוון.

לפני שנה החלטתי שאני רוצה לעשות דיאטה (לקראת חתונתה של אחותי), וחשבתי כמה הייתי רוצה להיעזר בתזונאית שמבינה מה זה צליאק, שתוכל להרכיב לי דיאטה בריאה ומזינה, שתתאים ותענה על צרכיי.

לצערי לא מצאתי, אך הצלחתי לרדת בכוחות עצמי במשקל...

והנה חלפה לה שנה, ובעודי מעיינת בדואר שאני מקבלת מעמותת הצליאק, תפסה את עיניי הזמנה להשתתף בסדנת בישול בריא.

זה בדיוק מה שחיפשתי!

כ"כ התלהבתי. לא חשבתי פעמיים ומיד התקשרתי להירשם.

ממש ציפיתי לסדנא זו ומאוד התרגשתי.

הרגשתי שזו הזדמנות טובה עבורי ללמוד לבשל, להכיר עוד מתכונים, ובעיקר לאכול בריא ונכון.

הגעתי לסדנא מהצפון (המרחק לא הרתיע אותי...) וקצת הקדמתי..., את פניי קיבלה ורדה בחיוך ובחן.

בסדנא הכרתי עוד מקרי צליאק, שמעתי סיפורים, קיבלתי מידע חדש, ובעיקר התפעלתי מיכולותיה של ורדה שבו זמנית גם בישלה (מדהים), גם הסבירה, גם ענתה על שאלות, וגם ייעצה ונתנה טיפים, וכל זאת עם המון רצון טוב ובצורה חמה ונעימה.

לורדה ניסיון וידע רב.

יש לה גם את הניסיון כאם לחולת צליאק, וגם את הידע התזונתי כנטורופטית.

היא ממליצה על הטוב ביותר לאחר שניסתה, חקרה ובדקה בעצמה.

בזכות הסדנא נחשפתי לתבשילים, מאפים וקינוחים מצוינים.

גיליתי שלא כל כך מפחיד לבשל (כבר לאחר הסדנא הראשונה באתי הביתה והתחלתי בניסיונות. יצא לא רע בכלל...), והתמלאתי באמביציה לפנק אותי ואת אבא שלי (שגם רגיש לגלוטן) במטעמים שונים ומגוונים.

זו הייתה עבורי מתנה גדולה! חוויה אמיתית!

אני ממליצה בחום!




אלמוגה אילן- תל אביב 054-8180201 

היה מענין, נעים, ובעיקר טעים, טעים מאוד!!!. לא הכל אפשר ללמוד מאיסוף תפריטים. למדנו כמה דברים עקרוניים כמו: איך לבנות תפריט מאוזן ובריא. הכרנו כלים ואביזרים שימושיים.

אני חושבת שאפשר להפיק יותר מאותה סדנא כשהיא מפוצלת לפגישות בנות שעה- שעה וחצי. במקרה זה בהפסקה בין הפגישות אפשא לעשות "שעורי בית" לקרוא רשימות ולנסות מתכונים.

מחכה לסדנת המשך

אלמוגה אילן


איילת יוסף- שדה ורבורג נייד 054-4525540

לורדה שלום !

עברו שבועיים מאז השתתפתי בסדנת הבישול שלך "צליאק בראש בריא".

ואני חושבת לעצמי מה השתנה, או מה הפקתי מההשתתפות בסדנא.

אז ראשית, תודה שפתחת בפנינו את ביתך ואת מטבחך. עשית זאת עם שלחן עמוס בכל טוב בפתיחות בנעימות ובנדיבות נדירה שלך ושל נועה בתך. עם הרבה מידע וידע שרכשת במשך השנים. תודה על כך שהוספת את החלק של הקטניות שקראת לו "בראש בריא", לפעמים צריך לטעום משהו שהוא קצת שונה ממה שאתה עושה בבית כדי לפתוח ולשנות כמה מהרגלי הבישול שלנו. כבר הרבה זמן שאני רוצה להרגיל את הבנות שלי ליום ללא בשר או דגים ולא יודעת איך לעשות זאת.

 עצם הישיבה בחדר עם כל כך הרבה רגישים לגלוטן ובני משפחותיהם הייתה חשובה לי מאוד.

עוד יותר ממה ששערתי מקודם. מאז גילינו לפני מספר חודשים שביתנו צליאקית אנחנו בעיקר מאמנים שאנו ברי מזל, כי ירדן כלל לא סבלה מן הצליאק שלה, ורק בזכות הגילוי המוקדם הפכנו פתאום למשפחה נטולת גלוטן. וכך מתוך הבנה שכנראה נחסכו מאיתנו דאגות גדולות פתחנו בדיאטה נטולת הגלוטן שלנו.

לסדנא הגעתי לאחר שזרקתי את העוגה השלישית שלי לפח. ואני שרגילה להכניס עוגה לתנור בכל סוף שבוע, לקחתי את זה קצת קשה. לפתע יש לנו חוויות חדשות עם אוכל שאנחנו לא מכירים.כך שחשוב היה לי מאוד לשמוע מה כולם חושבים על פסטת תירס, או איך שומרים את הלחם שהופך להיות קשה ובלתי אכיל מספר שעות לאחר שנאפה. היה לי משמעותי לשמוע מה קורה אצל אחרים ושגם הם עוברים את אותן חוויות. היות שביתי היא נערה מתבגרת, מרגש ומעודד היה לפגוש את הצליאקיות המבוגרות שלא פסחו על שום שלב או אירוע בחיים למרות העובדה שעליהן להימנע מלאכול את מרבית המאכלים השגרתיים.

היות שכפי שהזכרתי אנחנו רק בראשית דרכנו ( אפילו לא הספקנו לבדוק את כל יתר הילדים) אני מניחה

שאכן עוד נפגש בעתיד, וטוב לדעת שיש למי לפנות ועם מי להתייעץ.

בברכת חג שמח ובהוקרה, 

 אילת יוסף

 שדה ורבורג.


מיקה עירית- ירושלים נייד 050-6207588

ורדה בוקר טוב,
תודה על המתכון. הוא בהחלט מפתיע ומעורר סקרנות. ללא ספק ננסה.
לגבי המשוב:
מזה כ-15 שנה אני בתהליך מתמשך של הגברת המודעות האישית (ובניית המודעות המשפחתית במקביל) לנושא תזונה בריאה.

במסגרת זו אני קונה אוכל אורגני, דגנים מלאים בלבד, מקפידה על שילובים נכונים, שמנים נכונים, מוצרים ללא חומר משמר וצבע מאכל וכד'.

מהבחינה הזו הסדנא התאימה לי במיוחד, שכן למדתי, ובמיוחד בתחום האפיה (שם למדתי וחודשתי הכי הרבה), כיצד לשלב את הקמחים ללא גלוטן באופן שמתכונים לא יכללו בעיקר עמילנים, אלא קמחים מזינים יותר יחד עם עמילנים (שמהם כנראה אין מנוס). הדגש על הפן הבריאותי של כל הסדנא התאים לי במיוחד.


מעבר לכך, האוירה היתה מצויינת, שפע המצרכים שהכנת היה מרשים ביותר, וכמובן המתכונים והרעיונות המוצלחים. את חלקם כבר ניסינו, ויצא מאד מוצלח.


תודה רבה,
עירית.


רחל אזולאי- הוד השרון נייד 052-3847001

ורדה שלום, 

ברצוני להודות לך קודם כל על הסבלנות והנעימות ששידרת במהלך הסדנא. 

מאד נהניתי וטעמתי מבחר מתכונים טעימים ומוצלחים. קיבלתי טיפים חשובים ביניהם הכרת לי את החנות גלוטן פרי בפ"ת וכבר מיהרתי לגשת לשם כדי לרכוש את המצרכים הדרושים להכנת המתכונים (מצרכים שהיו חסרים במקומות אחרים).

מאד ממליצה לכל אחד שיש לו צליאק והולך קצת לאיבוד, לעבור סדנא כזו כדי להבין כי יש מה לאכול ובמיוחד אוכל בריא וגם טעים.


ליאור לוין  נייד 050-5743155

הי ורדה 
אין לך מושג כמה חיי השתנו
אספר לך כשניפגש .
אני כמובן מתכוונת לכתוב משוב, עוד לא מצאתי את הזמן לשבת ולעשות זאת כמו שצריך.
אעשה זאת בקרוב.
אני מאוד מחכה לפגישתנו
תודה
להתראות בקרוב
ליאור


אירה בן פורת -קריית אונו נייד 054-5317788





סוזאן באשי- רמת גן

לורדה היקרה
תודה על המתכונים הנהדרים ואודה לך אם תשלחי כמה מהמתכונים המיוחדים שלך מידי פעם. כשייצא הספר שלך, תודיעי, אני בין הקונים הראשונים שלך!
בהזדמנות זאת רציתי גם לומר לך תודה על הסדנת בישול החוויתי שהעברת לנו, על הטיפים הקטנים, על ההסברים המדויקים, על הסבלנות שלך. אם מכינים את הדברים לפי ההוראות שלך, אין הרבה סיכוי שלא נצליח, והמתכונים טעימים אחד-אחד. כל מה שהדגמת, הכנת ביד רחבה, מי שלא בא רעב, הצטער, כי קשה היה לטעום מהכל. מעבר למתכונים וההסברים על המוצרים השונים, הרחבת את הידע שלנו גם בנושא של תזונה בריאה בכלל ולא רק בנושא צליאק. הסדנה שהשתתפתי בה התקיימה לפני פורים, וזה הציל אותי: כך גם הילדה שלי יכלה לקחת אוזן המן לגן. (ושלא נשכח איך עזרת לי דרך הטלפון ב-9 בערב, כשכבר תבנית אחת נאלצתי לזרוק! טוב, בנוסף לקשיים גם שמתי כמות כפולה של סוכר...)
אני שמחה שבהתחלת הדרך היכרתי אותך, ועוד דבר אחרון: אישיותך המיוחדת תורמת הרבה לאווירה הטובה, את מאוד אמפתית כלפי האנשים השונים וזה גורם לאווירה מאוד נעימה במהלך הסדנה.
באהבה:
סוזאן בשי


אפרת כהן -נס ציונה- נייד 054-6226822
הי ורדה,
רצינו להודות לך על הסדנא בה השתתפנו ביום שישי.
היה מעניין לפגוש אנשים נוספים שנמצאים באותו המצב כמונו ולקבל מהם טיפים.
למדנו רבות  - בעיקר על סוגי הקמחים השונים לאפייה, "טיפים" להתנהלות יומיומית ובעיקר קיבלתי את "האומץ" להתחיל לאפות ללא גלוטן.
כבר ניסינו כמה מתכונים ממה שנתת והכל נחל הצלחה מסחררת.
תודה
חג פורים שמח
אפרת ויניב


איילת סגל- קדומים  
ורדה היקרה
תודה רבה על הסדנא החשובה. ההסברים היו מועילים ומעשירים, קיבלתי שלל עצות וטיפים לאפיה, בישול, ובכלל ניהול תזונה ללא גלוטן. אני בטוחה שהמאכלים שהוכנו בסדנא היו טעימים לכולם, ואני מקווה להצליח לעשות כמה מהם בעצמי. בינתיים אני נהנית ממיץ המונאווי שקניתי ושותה ממנו קצת בכל יום.
תודה,
איילת סגל


יעל פולברמכר- ירושלים נייד 052-3217233
ורדה שלום,
ראשית תודה על המשלוח של הקבצים
שנית - אני רוצה להתנצל שלקח לי כל כך הרבה זמן לחזור אליך עם התודות.
עכשיו כשאנחנו חוזרים לעצמנו אני כותבת לך ואת מוזמנת להשתמש בדברי כראות עיניך.
אני כבר שנה וקצת מתמודדת די לבד עם הרבה כשלונות (וגם מעט הצלחות) בניסיון למצוא פתרונות שיתאימו להילה וגם לבית כולו.
הסדנא שלך עזרה לי מאוד להבין דברים בסיסיים שאני יכולה להשתמש בהם בהמשך.
המתכונים עצמם מעולים ובאמת מאוד מדויקים. היכולת לראות בדיוק את המרקם פתרה לי הרבה שאלות.
במקרים רבים הגעתי למרקמים שנראו לי הזויים והמתח שליווה את כל הניסויים האלה היה גדול.
בשבועיים שחלפו מאז הסדנא התנסתי כמעט בכל המתכונים שנתת לנו וגם..וזה הכי משמח מבחינתי
קיבלתי אומץ לנסות הרכבים חדשים של קמחים כדי להגיע לפתרונות במתכונים שהילה מאוד אהבה ואני מנסה להתאים אותם לצליאק ולסוכרת.
תודה! תודה!
יעל


יובל גפן מושב ניר גלים נייד 050-4049630
ורדה שלום
ביקשת משוב על הסדנה שהיתה אצלך:
אני מאוד נהנתי לראות וללמוד דברים חדשים,
כבר ניסיתי הרבה דברים מהחוברת
אוזני המן היה ממש מסובך לעבוד עם הבצק.
בפעם השניה לקחתי לילדי טעימות מהעוגות הנפלאות שהגשת ולצערי רק בעיני היו כך. 
היה חסר לי מתכונים פשוטים ומהירים, עבור ילדים
תודה
יובל גפן

אלה טיש- פתח תקוה     נייד 052-8544167

היי ורדה,
קודם כל סליחה שלקח לי קצת זמן לענות לך במייל אבל... עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא, נכון?
אז קודם רציתי להודות לך על סדנת הבישול המעניינת, המלמדת והטעימה מאד.
בתור צליאקית חדשה בתחום, היו לי המון שאלות ודברים בסיסיים שלא הייתי מודעת אליהם (למשל מה ההבדל בין סוגי הקמחים, איך אפשר לעשות את ההמרה במתכון מקמח רגיל לקמח נטול גלוטן ועוד).
הכל נראה לי ממש סינית.
את הראית שזה לא ממש מסובך כמו שחשבתי, וזה אפשרי גם למישהי כמוני שהיא לא ממש בשלנית :)
עם הרבה סבלנות, באוירה ביתית ונעימה ועם אישיותך המקסימה נתת לנו הרבה מעבר למתכונים נטולי הגלוטן. גם אנחנו בבית משתדלים לאכול בריא, ובכל זאת למדתי הרבה גם על המון דברים אחרים שלא הייתי מודעת אליהם. (סוגי השמן, הסוכר ועוד).
בסופו של דבר גם הרגשתי מעין סוג של תמיכה, במצבי החדש הלא כל כך מוכר והקשה לעיכול  (תרתי משמע) :)

אז תודה רבה על הכל,
אשמח להישאר בקשר,
אלה.