סדנת בישול בריא לרגישי גלוטן של ורדה בירן נטורופתית ND, ביולוגית ובעלת תעודת הוראה לפני 27 שנה התגלתה אצל בתי הקטנה (אז בת שנתיים וחצי) מחלת הצליאק. אחרי ההלם הראשוני, נותרה המציאות: איך להכין מזון ללא גלוטן כך שיהיה גם טעים וגם מזין. אז כמורה לביולוגיה (בעלת תואר ראשון ותעודת הוראה) התחלתי את "הניסויים" במעבדה הביתית - "המטבח שלי". עם השנים וניסיונות רבים נותרו רק המתכונים המוצלחים באמת. אנשים רבים עם רגישות לגלוטן כל כך עסוקים בלשרוד את התזונה המגבילה, שפשוט לא חושבים על התזונה הנכונה. כך יוצא, שהתפריט היומי שלהם הופך להיות עמוס במזונות עתירי סוכר ושומן, ודלי ערכים תזונתיים חיוניים. לכתבה בנושא מחלת הצליאק |